Behendigheid


(Let op: deze lessen geven we in Oosterhout, gemeente nijmegen)


Behendigheid bedoeld voor hondenliefhebbers die al gehoorzaamheidstraining hebben gedaan en zin hebben om de gehoorzaamheid van hun hond verder uit te breiden. We maken gebruik van behendigheidstoestellen zoals sprongen, tunnels en de wip. Plezier staat hierbij voorop! Leuk bezig zijn met uw hond.

Wat is behendigheid?
Vanaf de kant van het trainings- en wedstrijdveld is behendigheid vooral erg leuk om te zien en lijkt het zeer eenvoudig, omdat de baas zoveel commando’s en signalen mag geven als hij of zij nodig vindt. Dit maakt het extra moeilijk, want hoe meer er mag, hoe meer er fout kan gaan.

 

Behendigheid draagt zeker bij tot verbeteren van de relatie baas-hond.

Doordat het de geleider is toegestaan complimenten en beloningen aan de hond uit te delen, kan de hond steeds meer zelfvertrouwen krijgen.
Verder is de hond aan het werk in een groep, waardoor voortdurend gewerkt wordt aan het sociale gedrag ten opzichte van andere honden.
Behendigheid is niet alleen een wedstrijdsport. Ook voor de recreant is het een geschikte vorm van bezig zijn met je hond.

Je leert de hond over hindernissen te springen en over een wip heen te lopen en door tunnels heen te rennen. Een leuke uitdaging voor baas en hond. En geschikt voor veel verschillende rassen.

 

Bij Hondenschool Kersten draait het niet om topniveau. Wij hebben een recreanten groep, voor mensen die dit gewoon voor de lol willen doen en waarbij het niet draait om wie de beste is. Het gaat erom dat baas en hond het samen naar hun zin hebben.

Omdat er wel het een en ander gevraagd wordt van de hond op fysiek vlak is het belangrijk dat het dier gezond is. Tevens moet de hond minimaal een jaar oud zijn om mee te kunnen doen met hondensport.
Tevens moet uw hond sociaal zijn naar andere honden. 

 

Cursussen die van te voren gevolgd moeten worden om deel te kunnen nemen aan Behendigheid:

-Basisklas 

-Gevorderde klas 

- (bij voorkeur ook de Expert Klas, maar dit is niet verplicht) 

- Instroomlessen Behendigheid

- Uw hond dient sociaal te zijn naar andere honden. Wanneer uw hond problemen veroorzaakt in de groep, kan de instructeur beslissen dat uw  hond niet meer kan deelnemen aan de cursus.

 

Prijs

Per kwartaal   (ongeveer 10 tot 11 lessen)                                
--------------------------

                    € 110,-


U heeft 1 x per week, 45 minuten les. 

De cursisten verzamelen 15 minuten voor de les begint om samen het parcours op te bouwen.

 

 

Behendigheid geven we in Oosterhout (nijmegen) op Zaterdagochtend. Zie het kopje lestijden. 

 


Eerst volgende instroom momenten:

KVK: 86354701