Home » Wie zijn wij?

Wie zijn wij?


Even voorstellen: 


Wendy Kersten:

Ik ben Wendy Kersten, 32 jaar. En ik ben de oprichtster van Hondenschool & uitlaatservice Kersten.

Na mijn opleiding 'Dier & Gedrag' bij Helicon te Nijmegen, kreeg ik in 2008 een vaste baan bij Hulphond Nederland.  

(De stichting leert honden tot 70 vaardigheden om mensen met lichamelijke beperkingen of therapeutische behoeften te helpen. Dit zijn mensen met zware fysieke beperkingen, epilepsie, trauma’s als ook kinderen en jongeren met ernstige gedragsstoornissen, een geestelijke beperking of het syndroom van down.) Ik heb hier zowel honden getraind voor de cliënten, als gastgezinnen begeleid met hun pup in opleiding.  Ik heb hier 9 jaar gewerkt.

Ik ben o.a opgeleid door Hondencoach Jeroen Oomen. Een grote naam in hondenland en een fantastische honden en mensencoach.

Tevens heb ik diverse HBO opleidingen behaald bij Dogvision, waar ik mijn theoretische kennis heb opgedaan.

Van Januari 2017 tot april 2019 ben ik werkzaam geweest bij Hulphondenschool De Click.
(Een unieke hulphondenschool die geen hulphonden opleidt voor mensen met een beperking, maar dit al vanaf 1998 samen met de mensen doet. Het team van Hulphondenschool de CLiCK, bieden de deelnemers en de (geplaatste) hond een teamtrainingsprogramma op maat. Tijdens de teamtraining leidt de deelnemer zelf de hond op tot hulphond, in zijn eigen thuissituatie. Daarbij krijgen zij deskundige begeleiding van een instructeur. Zij zijn dus vanaf stap één 100% betrokken en maken samen met hun hond het hele leerproces door.)
www.de-click.nl

 

Ik verspreid graag mijn opgedane kennis en om deze reden ben ik ook aan deze hondenschool begonnen.

Ik geloof dat je nooit bent uitgeleerd, daarom heb ik recent (eind 2017)  Module 1 - Kynologisch Instructeur bij de Martin Gaus Academie gevolgd en ben ik hiervoor geslaagd. In Maart 2018 ben ik geslaagd voor module 2.

 

Ik geef voornamelijk de volgende lessen:
-Puppyklasje 
-Level 2
- Mini cursussen

-Prive lessen 


Ilse van de Schans

Dit is Ilse van de Schans (ilse.hondenschoolkersten@gmail.com)

Ilse is de steun en toeverlaat van Hondenschool Kersten! Vanaf dag 1 heeft zij Wendy geholpen met het opstarten van Hondenschool Kersten.

Daarnaast heeft Ilse  o.a vrijwilligers werk bij Dierenasiel Hokazo te Uden gedaan en heeft ze 2 jaar lang een eigen honden uitlaatservice gehad.
Haar vele praktijkervaringen met honden, maakt dat ze een van onze beste instructeurs is.

Haar Brabantse gezelligheid zorgt ervoor dat onze cursisten altijd met een lach onze lessen volgen.

Ilse geeft voornamelijk de volgende lessen:
-Puppy klasje
-Mini cursussen
-Privélessen

 

In 2017 heeft Ilse de Module 1 - Kynologisch Instructeur bij de Martin Gaus Academie gevolgd. Zij is dan ook geslaagd met een keurig cijfer!
In Maart 2018 is Ilse ook geslaagd voor Module 2.

 


Lijanne Wiebing

Dit is Lijanne Wiebing. (Info@hondigheid.nl)

Lijanne heeft haar opleiding Dier Gedrag niveau 4 op het Helicon afgerond.
Ze heeft ervaring met werken in een honden pension en tijdens haar stage bij Hulphond Nederland (Wendy Kersten was daar toen der tijd werkzaam als Pup instructeur) zag Wendy direct haar vele kwaliteiten in de praktijk. Lijanne heeft een scherp oog voor details.


Sinds Oktober 2016 is Lijanne als instructrice werkzaam bij de Click.
(Een unieke hulphondenschool die geen hulphonden opleidt voor mensen met een beperking, maar dit al vanaf 1998 samen met de mensen doet. Het team van Hulphondenschool de CLiCK, bieden de deelnemers en de (geplaatste) hond een teamtrainingsprogramma op maat. Tijdens de teamtraining leidt de deelnemer zelf de hond op tot hulphond, in zijn eigen thuissituatie. Daarbij krijgen zij deskundige begeleiding van een instructeur. Zij zijn dus vanaf stap één 100% betrokken en maken samen met hun hond het hele leerproces door.)
www.de-click.nl

 

Daarnaast heeft Lijanne haar eigen bedrijf: Hondigheid. Zij verzorgt bijna alle privé trainingen voor Hondenschool Kersten.
http://hondigheid.nl/


 Lijanne geeft voornamelijk de volgende lessen:
-Level 1
-Level 2
-Level 3 
-Teambuilding
-Privélessen

In 2017 heeft Lijanne Module 1 - Kynologisch Instructeur bij de Martin Gaus  Academie gevolgd. Zij is dan ook geslaagd met een keurig cijfer!
In Maart 2018 is zij ook geslaagd voor Module 2.


Francien van Vonderen

Dit is Francien van Vonderen.

Zij is een Instructeur bij Hondenschool Kersten sinds de zomer van 2017.

Francien heeft veel praktijkervaring op gedaan bij onze hondenschool. Bij de behendigheidslessen is francien helemaal in haar element. Uit ons team heeft zij de meeste kennis op dit gebied. 

Wat ze over zichzelf zegt:

'Ik heb 2 jaar lang als vrijwilligster in een honden pension gewerkt en 10 jaar lang op zaterdag in een trimsalon. Voor het trimmen van honden heb ik mijn diploma behaald.
Ik heb 4 jaar lesgegeven bij kynologen vereniging land van Cuijk. Daarnaast heb ik veel behendigheidswedstrijden gelopen met mijn hond. Ik ben er een tijdje tussen uit geweest maar heb heel veel zin om het weer op te pakken en weer veel ervaring op te doen en veel te leren.'
 
Francien ondersteunt bij volgende lessen:
-Level 1
-Level 3
-Teambuilding 
 
In 2017 heeft zij Module 1 - Kynologisch Instructeur bij de Martin Gaus Academie gevolgd. En zij is dan ook geslaagd met een keurig cijfer. In Maart 2018 is zij ook geslaagd voor Module 2.

Marielle van Elst

Dit is Marielle van Elst.
Zij is sinds de zomer van 2017 vrijwilligster bij Hondenschool Kersten.
Zij is ontzettend op haar plek bij de pups. Nieuwe eigenaren vinden het soms best spannend, zo'n puppyklasje. Maar Mariëlle weet iedereen altijd snel op zijn gemak te stellen. 

Wat Mariëlle over zichzelf wil vertellen:
'Ik heb zelf al honden sinds mijn 15de.  Werken met honden vind ik erg fascinerend. 
Je kan honden veel leren op een eerlijke manier en je kunt er ook veel mee over jezelf leren. Ze zijn een soort spiegel van jezelf. Ik ben dan ook blij mijn kennis bij Hondenschool kersten te mogen gaan uitbreiden'
 
Mariëlle ondersteunt voornamelijk de volgende lessen:
-Puppy Klasje 
-Level 2
 
In 2017 heeft Marielle Module 1 - Kynologisch Instructeur bij de Martin Gaus  Academie gevolgd. Zij is dan ook geslaagd met een keurig cijfer!
In Maart 2018 is zij ook geslaagd voor Module 2.
 

Wendy Peters 

Dit is Wendy Peters.

Zij is in december 2019 gestart bij uitlaatservice Kersten. Sinds Juni 2020 is zij les gaan geven bij Hondenschool Kersten.

Wendy over zichzelf zegt:

Sinds kleins af  aan droomde ik er al van om later met honden te gaan werken. Deze droom heb ik waar kunnen maken.

 

In 2017 heb ik mijn diploma behaald voor de opleiding Dier Gedrag en Ondernemen niveau 4.

Tijdens deze opleiding heb ik veel praktijk  ervaring op gedaan door mijn stages. Ik heb stage gelopen in verschillende pensions, trimsalons en bij fokkers van verschillende hondenrassen. Daarnaast heb ik gewerkt in een honden en kattenpension. Hierdoor heb ik veel geleerd over het gedrag en verzorgen van honden.

 

In 2018 heb ik mijn diploma voor honden trimmen behaald bij het Huisdier Kennis Instituut.

Hier heb ik alles geleerd over het trimmen van honden. Het welzijn van de honden staat bij mij altijd voorop. In januari 2019 heb ik Wendy’s trimsalon opgestart.

 

WEBSITE; http://wendys-trimsalon.nl/


Wendy geeft de volgende lessen:

-Puppyklasje 


Carlijn Veltmaat 

Dit is Carlijn Veltmaat.

Zij geeft sinds juli 2020 les op Hondenschool Kersten.

Wat Carlijn over zichzelf zegt:

Het werken met dieren is altijd mijn passie geweest. Hierdoor heb ik gekozen voor de opleiding dier, gedrag en ondernemen aan het Helicon in Den Bosch. Hiervoor heb ik in 2016 mijn diploma behaald. Bij deze opleiding heb ik hele verschillende stages gelopen, van Hulphond Nederland tot op een melkveebedrijf.Hier heb ik veel ervaring opgedaan over verschillende dieren, maar ook gemerkt dat mijn hart bij de honden ligt.

Hierna heb ik de opleiding gevolgd tot honden trimmer bij Aeres Trainings Centre in Barneveld en in januari 2018 ben ik hiervoor geslaagd.

Ik heb ook 4 jaar gewerkt bij Prinsebankhoeve, een honden en katten pension, dagopvang en trimsalon. Hier heb ik heel veel geleerd en ervaring opgedaan.


In April 2021 heeft Carlijn de opleiding kynologisch instructeur afgerond Tinley Academie. 

 

Carlijn geeft de volgende lessen: 

-Puppyklasje Benieuwd?

Krijgt u geen reactie?
Check dan even uw SPAM box, onze mails belanden daar soms onterecht.

 

KvK-nummer: 64191451

 

Onze hondenschool zit in Wijchen. 

Onze uitlaatservice zit in omgeving Wijchen. Bekijk de website: www.uitlaatservicekersten.nl