Detectie speuren Wijchen 


Wat is detectiewerk?
Detectiewerk is een vorm van zoeken waarbij je de hond traint op een specifieke geur zoals thee, of tabak of wat je dan ook maar wil aanleren.

Je leert de hond dat het vinden van deze specifieke geur hem iets lekkers of leuks oplevert. Detectiewerk kun je overal doen! In je woonkamer (ideaal wanneer het buiten regent), in het bos, of bijvoorbeeld op het trainingsveld.

 

Tijdens de lessen leren we jou en je hond alle skills die je nodig hebt zodat je thuis, wanneer je maar wil, kunt trainen met je hond. Een hoop mentale uitdaging dus! 


Voor welke honden geschikt? 

Detectiewerk is geschikt voor iedere hond. Groot of klein, rashond of kruising! Het is een sport waar jouw hond al zijn energie in kwijt kan.

Daarnaast dragen de oefeningen van detectie bij aan het oplossen van ongewenst gedrag. Dit omdat ze nu een uitlaatklep hebben en voldoende mentale en lichamelijk stimulans. Ook is het ideaal voor honden waarbij het jachtinstinct soms voor problemen kan zorgen. De behoefte is er, maar op deze manier kun je  het gedrag begeleiden.

Ben je zelf chronisch of tijdelijk minder mobiel door een blessure of ziekte? Ook dan is detectiewerk geschikt om je hond flink uit te dagen!

 


 


Dit ga je leren bij de detectiewerk cursus
De detectie cursus bestaat uit 2 delen.

Je volgt eerst 3 instroomlessen waarin we je de basis leren van het speuren. 

Daarna kun je instromen in de groeplessen. 

Snuffelen is belangrijk!
Elke hond snuffelt graag.
Dit komt omdat het reukvermogen bij de hond  super goed is ontwikkeld. Dit in tegenstelling tot de mens. Honden ruiken tenminste 260 keer beter dan de mens. Door te snuffelen krijgt de hond informatie over zijn omgeving. Snuffelen zorgt voor prikkelverwerking bij de hond waardoor hij spanning kan ontladen. Hierdoor kan hij weer beter functioneren. Door de hond informatie te laten vergaren geef je tevens de controle aan de hond wat weer zorgt voor meer zelfvertrouwen. Reden genoeg om nog meer gebruik te maken van dit briljante orgaan.

Detectiewerk zorgt voor een betere samenwerking met je hond
Detectiewerk is echt een samenspel tussen jou en je hond. Jij geeft je hond de opdracht om in een bepaald gebied te zoeken en jij begeleidt je hond in het zoekproces naar dié specifieke geur. Je hond voert het zoekwerk uit. Door samen op zoek te gaan naar de buit versterkt dit de samenwerking en de relatie met je hond.

Zoekwerk is iedere keer weer anders
Bij zoekwerk zijn talloze variabelen die invloed hebben op het zoekwerk. Het weer, de context, verwaaiing, de invloed van jouw lichaamstaal, andere geuren in de buurt, afleiding etc. Zoeken blijft daarom uitdagend voor de hond én voor jou!


Startersset 

Bij de instroomlessen ontvang je een startersset met speur artikelen zodat je direct thuis aan de slag kan. 

Wil je je speurset uitbreiden? Dat kan! 
Wij verkopen speurartikelen. Deze zijn verkrijgbaar op de Hondenschool. Vraag ernaar bij je instructeur of stuur ons even een mailtje. 


 

Cursussen die van te voren gevolgd moeten worden om deel te kunnen nemen aan Detectie Speuren:

-Basisklas (voorheen level 1 en 2)

-Gevorderde klas (voorheen level 3)
- Instroomlessen speuren

- Uw hond dient sociaal te zijn naar andere honden. Wanneer uw hond problemen veroorzaakt in de groep, kan de instructeur beslissen dat uw hond niet meer kan deelnemen aan de cursus.


Prijs

3 instroomlessen   
Startersset speurbenodigdheden

--------------------------------------

                                  € 70,-

 

De lessen duren ongeveer 30 tot 45 minuten. (Afhankelijk van de grootte van de groep)

Deze volg je eenmalig voordat je in kunt stromen in de groep. 

 


Prijs

Groeplessen

Per kwartaal (9 lessen per kwartaal)

--------------------------------------

                                  €150,-

 

De lessen duren ongeveer 30 tot 45 minuten. (Afhankelijk van de grootte van de groep)


Lesdag: Zondag

Lestijd: 10.30 uur

 

Lesdata instroomlessen 

Vol = vol

4 december 

11 december 

18 december 

 

Lesdata Kwartaal 1 2023..