Home » Cursus aanbod Wijchen: » Gevorderde klas

Gevorderde klas

(Deze cursus heet vanaf april 2022: de Gevorderden klas, hiervoor heette deze cursus level 3 

 

Wij vinden het super fijn als cursisten er voor kiezen om na de basis klas (voorheen level 1 &2) door te stromen naar de gevorderde klas.

We hebben je nu namelijk de basis kennis meegegeven voor het opvoeden en trainen van honden. 

Maar rond de puberteit komt er vaak allerlei ongewenst gedrag om de hoek kijken. En jonge honden vervelen zich sneller. Dit komt omdat ze mentaal vaak wat uitdaging missen. Dit levert frustratie op voor zowel de hond als de eigenaar. 

En wij gaan jullie door deze periode heen helpen! En we gaan de ergernissen omzetten in plezier!

 

We gaan in de gevorderde klas namelijk veel meer mentaal aan de slag met de honden. We gaan ze zelf laten nadenken bij het aanleren van allerlei oefeningen en daarbij het beste in de hond en jezelf naar boven halen.

Natuurlijk leert je hond (als je oefent) allerlei nieuwe commando’s in deze cursus. Maar wat wij vooral belangrijk vinden, is dat je hond tijdens dit proces lekker bezig is met zijn koppie. Dus ook al zou je de commando’s niet meer gebruiken na de cursus, is het toch geen verspilde moeite. Want het plezier tijdens het leren staat voorop, voor zowel de hond als de baas! 

 

Daarnaast wordt de algehele gehoorzaamheid ook geoefend en uitgebreid. En doordat je weer lol maakt samen, komt dit ten goede aan jullie band en de opvoeding van je hond. 
We geven pubergerichte tips zodat je jullie samen weer verder kunnen! 

 

We gaan je in deze cursus echt leren werken met de clicker. In de basis klas (voorheen level 1 en 2) heb je al wel kennis gemaakt met de clicker.
Maar met de clicker is nog veel meer mogelijk dan je denkt!
In de theorieles (deze moet je volgen voordat je mee kunt doen aan de praktijklessen) leren we je hoe je de clicker op een andere manier kunt gebruiken en hoe deze jou kan helpen om je hond nog beter te trainen. (Deze cursus kan alleen gevolgd worden met het gebruik van een clicker) Voorbeelden:

We gaan de hond met behulp van de clicker leren om de hond zijn neus ergens in te steken, zijn pootjes op een krukje te zetten en we gaan o.a. de oefening plaats aanleren.

 


Cursus die van te voren gevolgd moet worden om deel te kunnen nemen aan de Level 3:

- Basis klas 

(voorheen: Level 1 en 2)

Prijs

 

8 Praktijklessen (dinsdag of zaterdag)

—————————

1 theorieles (dinsdag of zaterdag) 

—————————

               €130.- 

Bij deze cursus heeft u 1 x per week, ongeveer 45 minuten les op een vaste dag.
De theorieles duurt 90 tot 110 minuten.

Hondenschool Kersten heeft een binnen locatie.

Wij geven les in Wijchen (Dit is omgeving Nijmegen, Druten, Grave, Herpen, Schaijk, Oss, Nederasselt, Ravenstein, Beuningen)